Hoppa till sidans innehåll

Tävling, test mm


Inbjudan till tester, sammanddrag, tävlingar och eventuella utbildningar delas ut till åkare som är aktuella.

 

Alla tävlingar har ett maximalt antal deltagare och du kan därför komma med som reserv. När du är anmäld till en tävling får du en lapp med dig hem. Klubben anmäler deltagaren och betalar in startavgiften och du betalar sedan in avgiften till klubben på bifogat inbetalningskort. Du måste alltid meddela kansliet i god tid om du inte kan delta på någon tävling eller test som du är anmäld till.

 

Vid singeltävlingar följer vi Svenska konståkningsförbundets regler för tävling (se www.skatesweden.se). Vid momenttävling såsom slingan ska man kunna de moment som ingår. Vid dessa tävlingar behövs ingen licens.

 

Vi följer Svenska Konståkningsförbundets regler på alla tävlingar, dock ej på klubbmästerskap då egna uppsatta regler gäller både för slingan och musikprogram och åldersklasser.

 

Ett test innebär att åkaren bedöms av två domare i de moment som är aktuella för respektive test. För singelåkare är det första testet grundtest fri/basic, ett minimikrav i tävlingssammanhang. För teamåkare heter det första testet grundtest basic. Sedan följer test 1 fri/basic och så vidare. Klubben brukar genomföra egna tester såväl höst som vår. Här gäller samma som vid tävling, alltså att meddela i god tid till kansliet om du inte kan vara med.

 

Nybörjare och fortsättningsåkare har ett system med märken 1-8 innan de börjar på testerna som beskrivs ovan. Läs mer om märkena under fliken Skridskoskola.

 

Uppdaterad: 18 DEC 2016 11:30

MP Skating

  

 

 

 

 

Norrköpings Skateshop erbjuder 10 % klubbrabatt på hela sortimentet.

Uppge rabattkod Tjörn i rabattkodsfältet i webshopens kassa.

 

Postadress:
Tjörns KK - Konståkning
Tjörns ishall, Stansvik
47141 Rönnäng

Kontakt:
Tel: 0304672000
E-post: tkk.kansliet@telia.c...

Se all info