Hoppa till sidans innehåll

Skärpta råd Covid-19

30 OKT 2020 09:37
  • Skapad: 30 OKT 2020 09:37

Den 29 oktober införs skärpta allmänna råd från FHM för Västra Götaland baserat på ökad smittspridning och den påverkan detta har på sjukvården. Dessa påverkar oss alla och såklart även idrotten i Västra Götalandsregionen

För den som vistas i Västra Götalands län finns beslut om lokala allmänna råd:

· Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
· Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
· Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Det är dock viktigt att tänka på att den som har symtom som kan vara covid-19 ska undvika all nära kontakt med andra.

Beslutet omfattar också skärpta allmänna råd för verksamheter – som exempelvis butiker, köpcentrum och idrottsanläggningar – och arbetsplatser i länet:
· Alla verksamheter bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan till exempel innebära att verksamheten minimerar antalet besökare vid samma tidpunkt.
Beslutet gäller till och med den 19 november 2020, men kan förlängas.

För Tkk betyder det att:
· Seaside träningsschema för träning hemma och digitala träffar i laget. De åkare som är födda 05 och 06 är välkomna att träna på Tkk:s övriga tider

· För Seaflowers, Seastar, Seabird, fortsättningsåkare och skridskoskola gäller: 
* Träningsverksamhet får bedrivas, men inga föräldrar får vistas i ishallen. Undantag skridskoskola med en anhörig/barn (obs inga syskon). Markerade platser gäller
* Ingen träning vid minsta symtom på sjukdom
* Fortsätt hålla god handhygien och håll avstånd 

Vi hoppas genom dessa restriktioner stoppa smittspridning och ber alla respektera våra förhållningsregler. Sprid även denna information till våra barn och ungdomar 

Mer information delges löpande.

 
Styrelsen Tkk
Skribent: Therese Arvidsson
E-post: Adressen Gömd

MP Skating

  

 

 

 

 

 

Postadress:
Tjörns KK - Konståkning
Tjörns ishall, Stansvik
47141 Rönnäng

Kontakt:
Tel: 0304672000
E-post: tkk.kansliet@telia.c...

Se all info