SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tjörns Konståkningsklubb
Fotboll

Vad förväntas av mig som förälder? 

Föräldraengagemang i TKK

Vår förening bygger på att alla hjälps åt, ju fler vi är desto lättare och roligare blir det. Utan engagerade föräldrar så finns det ingen förening.

Alla föreningens evenemang planeras av tillsatta arrangörsgrupper. Inför varje säsong beslutas vilka lags föräldrar som skall bemanna de olika arrangörsgrupperna. Allt beroende på hur lagen ser ut och vilka arrangemang som är planerade inför den kommande säsongen, det kan skilja något från år till år.

Arrangörsgrupperna har till uppgift att planera de olika evenemangen, men vi hjälps tillsammans åt med bemanningen.

 

 

Utdrag ur policyn gällande föräldrar

 

Alla föräldrar är viktiga för att klubben ska fungera och som förälder behöver man engagera sig i klubben. Det kan ske på olika sätt, bland annat genom att vara engagerad i någon eller några av föreningens arbetsgrupper.

 

Tränarna står för kunskapen om sporten, ni som föräldrar måste ge dem förtroende att de gör sitt bästa för åkaren och sporten. Tränarnas arbete förutsätter att de får det förtroendet av er som föräldrar.

Förväntningar


Vi förväntar oss följande av dig som förälder,

 

 • Du ger tränarna förtroendet att sköta träningen. Har du synpunkter så tar du dessa efter träningspasset.
 • Du kommunicerar inte med ditt barn under träningspasset, eftersom många barn tappar koncentrationen på gruppen, åkningen och tränaren då.
 • Du uppehåller dig så lite som möjligt runt barnets grupp under träningen. Hjälp barnet med det som behövs, till exempel knyta skridskor och lämna sedan gruppen för att ge barnet utrymme att själv ta hand om sig och sina saker.
 • De yngre barnen kan behöva hjälp med till exempel att gå på toaletten eller snöra om skridskor efter att de kommit ut på isen, hjälp gärna både ditt och andras barn med detta om du märker att det finns behov av det.
 • Du verkar för en god kommunikation inom klubben. Har du några frågor eller synpunkter är du välkommen att kontakta tränare, lagledare eller föreningens styrelse.
 • Du informerar tränaren och lagledarna om barnet har någon sjukdom, allergi eller medicinering som de bör veta om.
 • Du hjälper till att föra fram relevant information till tränarna om det till exempel är något som barnet pratar om hemma som tränaren bör veta.
 • Du bidrar med ditt engagemang till klubben och de aktiva genom att hjälpa till vid tävlingar och arrangemang eller kanske genom att vara aktiv i föreningsstyrelsen.
 • Du stöttar din konståkare genom att så långt som möjligt se till att hen kommer i tid till träningen, har med sig rätt utrustning, är utvilad och har hunnit äta innan träningen.
 • Du betalar medlems-och deltagaravgifterna i tid
 • Du uppmuntrar ditt barn.
 • Du som förälder ansvarar för att ditt barn har med sig lämpligt mellanmål vid längre träningspass eller läger. Under träning avråder vi starkt från att förtära godis.
 • Du som förälder är alltid välkommen att titta på träningarna och av respekt för både tränare och åkare vill vi att du befinner dig på läktaren.
 
Anmälan
Våra sponsorer