SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tjörns Konståkningsklubb
Fotboll
2022-11-08 15:45
Ägandet av Tjörns ishall ses över

Publicerad 8 november 2022, kl 14:05

 

Tjörns kommun och Stiftelsen Tjörns ishall har tillsammans kommit fram till att arbeta för ett kommunalt ägande av ishallen.

 

Sedan 1 januari 2018 har kultur- och fritidsförvaltningen vid Tjörns kommun hyrt ishallen av Stiftelsen Tjörns ishall. Det innebär att kommunen hanterat driften medan stiftelsen fortfarande ansvarat för byggnaden. Upplägget ses nu över och stiftelsen och kommunen föreslår ett kommunalt ägande för att på bästa sätt säkra ishallens framdrift.

 

Vi är enigt positiva till detta eftersom det skapar möjligheter till utveckling som gynnar barn och unga men också hela området. I förlängningen kan detta bli en levenade plats året runt med aktiviteter både i hallen och utanför, säger Emma Brattgård, förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen vid Tjörns kommun.

 

Även de två föreningarna som är aktiva i ishallen, Rönnängs IK (ishockey) och Tjörns konståkningsklubb, är positiva till förslaget.

 

Visst finns det många detaljer som måste säkerställas, men detta skulle ge en möjlighet att lägga våra ideella krafter på föreningarna istället för på en byggnad, säger Mats Pettersson, ordförande i både stiftelsen och Rönnängs IK.

 
 
2022-11-03 09:56
 
Föreningens nya ordförande
2022-06-29 16:41

Hej

Jag heter Maria Karlsson och är ny ordförande i föreningen. Många av er har säkert sett mig i ishallen då jag varit engagerad i föreningen i flera år. Jag har varit aktiv åkare när jag var yngre, tränare i skridskoskolan, synkrotränare och nu senast lagledare i ungdomslaget Team Seaflowers. 

Jag vill att ishallen och Tjörns konståkningsklubb ska vara en plats där vi välkomna alla och att vi inom föreningen har en härlig gemenskap mellan åkare, tränare, föräldrar och styrelse. Vi kommer fortsätta arbeta mot våra mål - att vara den främsta synkroklubben i Sverige - och det gör vi bäst tillsammans!

Vi ses!

Kallelse till årsmöte
2022-06-15 16:42

Kallelse till Årsmöte

Välkomna på Tjörns KK årsmöte

Tid: 30 maj 19.00

Plats: Seglarsällskapets lokal, Södra Hamnen, Skärhamn

 

Anmälan till kansliet. 

tkk.kansliet@telia.com

--

Med vänlig hälsning Sara Afzelius

Renovering av ishallen
2022-06-09 16:41
INFORMATION FRÅN STYRELSEN, STIFTELSEN TJÖRNS ISHALL gällande pågående om- och tillbyggnads arbeten
Entreprenaden avseende Tjörns Ishall (som omfattar rivning och ny tillbyggnad samt entresol och läktare i befintlig ishall) skulle som helhet ha varit färdigställd under 2021. Redan under sensommaren 2021 skulle även viss del av entreprenaden, läktaren i befintlig ishall, ha varit färdigställd.
 
Upplägget för entreprenaden följer vad som är sedvanligt i byggsektorn, och entreprenaden är en totalentreprenad med en entreprenör som ansvarar för hela entreprenaden. För entreprenaden gäller även det inom byggsektorn gällande standardavtalet.
 
Till följd av att den entreprenör som erhållit uppdraget att genomföra entreprenaden inte har färdigställt entreprenaden inom den tid som varit avtalad, har entreprenaden blivit försenad. Förseningen är betydande, då mycket arbete kvarstår innan entreprenaden är klar.
 
Stiftelsen ser mycket allvarligt på den stora förseningen, som enligt Stiftelsen beror på entreprenören. Förseningen har mycket tråkiga konsekvenser såväl för föreningarna och utövarna som använder ishallen som för allmänheten i en bredare bemärkelse. Stiftelsen arbetar intensivt för att den redan inträffade förseningen inte ska bli längre än vad som är absolut oundvikligt.
 
Väl mött Styrelsen, Stiftelsen Tjörns Ishall, feb 2022
Nyheter från våra grupper
Arrangemang och läger, 07/11 10:18 
Seaside, 03/11 09:52 
Arrangemang och läger, 19/10 11:00 
Seaside, 04/10 14:28 
Skridskoskola, 29/08 14:41 
 
Våra sponsorer